Tips

Wil je investeren in diamanten? Let dan goed op deze 3 dingen

Sommige investeringen kunnen slecht uitpakken, maar gelukkig zijn er investeringen die eigenlijk altijd een goed idee zijn. Eén daarvan zijn diamanten. Investeren in diamanten wordt steeds populairder in Nederland, omdat een diamant gewoon goed standhoudt tijdens een crisis. Dit komt vooral door het feit dat er meer vraag is naar diamant dan aanbod. Wil jij gaan investeren in diamanten? Dan is het goed dat je rekening houdt met de onderstaande dingen. 

Vier kenmerken

De waarde van een diamant wordt onder andere bepaald door de vier kenmerken die ook wel 4C’s worden genoemd. Maar wat zijn die 4C’s? Het staat voor de kleur, het karaat, de zuiverheid en de slijpvorm. Als je wil investeren in de zeldzaamste losse diamanten, zal je ervoor moeten zorgen dat de kenmerken van de diamanten zeer uniek zijn. 

Het is bijvoorbeeld zo dat er onderscheid wordt gemaakt in de kleur van diamanten. De bekendste diamant is kleurloos, maar gekleurde diamanten zijn zeldzamer. Daarnaast bepaalt het karaat, oftewel het gewicht, wat de waarde wordt van de diamant. Als de diamant bijna geen onzuiverheden heeft, is deze natuurlijk veel meer waard. 

Geldig certificaat 

Het is heel belangrijk dat je geen diamant koopt zonder een geldig certificaat. Echt niet doen. De markt van de diamant is in de afgelopen jaren steeds betrouwbaarder geworden en dat komt mede door de certificaten. Op het certificaat worden onder andere de 4C’s opgenomen zodat iedereen weet om wat voor diamant het gaat. 

Een diamant moet voorzien worden van een certificaat, want anders weet je niet of het een echte diamant is. Het zou toch echt heel jammer zijn als je heel veel geld neerlegt voor een diamant die uiteindelijk hartstikke nep lijkt te zijn. Informeer dus altijd eerst naar het certificaat om een goede investering te kunnen doen in diamanten. 

Diamant verkopen

Dan is het nog belangrijk om te kijken naar het moment dat je winst wil maken door de diamant te verkopen. Vooral als je nieuw bent bij het investeren in diamanten, kan dit spannend zijn. Om die reden kan je het beste een expert inschakelen die jou kan helpen bij diamant verkopen. Een expert op dit gebied wordt vaak een beleggingsadviseur genoemd. 

Het voordeel van een expert is dat hij alles weet over investeren in diamanten. De expert houdt de markt in de gaten en kan jou dus adviseren wat het beste moment is om de diamant weer te gaan verkopen. Vergeet alleen niet dat je tijd moet stoppen in de investering. Het is niet zo dat de diamant in één week reuze stijgt in waarde. Als je lang genoeg wacht, zal je kunnen genieten van een mooie winst. 

Geef een reactie