Tips

Zo houdt u uw hoofd koel tijdens warme zomerdagen

Zo houdt u uw hoofd koel tijdens warme zomerdagen

De warme zomerdagen zijn weer in aantocht en het zonnetje gaat weer volop schijnen. Daar worden we helemaal vrolijk van. Waar we iets minder vrolijk van worden is het vele zweten en zelfs misschien overmatig zweten bij dit warme weer. In deze blog geven wij u een aantal tips waarbij u het hoofd koel houdt deze zomer.

1. Drink veel vocht

Het is belangrijk om gehydrateerd te blijven in de hitte, dus zorg ervoor dat u gedurende de dag voldoende drinkt. Door het warme weer gaat u meer zweten, hierdoor verliest u meer vocht dan op koelere dagen. Water is altijd een goede keuze, maar u kunt ook vruchtensap of  ijsthee proberen. Vermijd suikerhoudende dranken, want die kunnen u nog meer uitgedroogd doen voelen.

2. Kleed u passend

Het dragen van de juiste kleding kan u helpen koel te blijven bij warm weer. Losse, lichtgekleurde kleding helpt om de zonnestralen te weerkaatsen en houdt u koeler dan donkere kleuren die warmte absorberen. Natuurlijke stoffen zoals katoen en linnen houden u ook beter koel dan synthetische materialen zoals polyester. Deze zijn namelijk meer lucht doorlatend.

3. Koud voetenbad

Week uw voeten in een bak met koud water voor een snel verkoelend effect. U kunt ook ijskompressen op de voeten leggen of de hele oude truc toepassen waarbij u sokken met rijst draagt die u een tijdje in de koelkast hebt gekoeld.

4. Blijf in de schaduw

Blijf indien mogelijk in de schaduw om direct zonlicht te vermijden. Als er geen schaduw is, maak dan je eigen schaduw met een paraplu of een zeil. In de schaduw is altijd minder warm dan in de zon.

5. Gebruik ventilatoren en airconditioning

Wanneer het buiten warm is, is het binnen vaak ook redelijk warm. Ventilatoren en airconditioning laten de lucht circuleren en helpen u koel te blijven. Als u geen airconditioning heeft, zorg er dan voor dat u wanneer de zon schijnt deze niet in het huis binnenlaat.

Geef een reactie