Lifestyle

Zo bespaar je op je internet en tv kosten

Zo bespaar je op je internet en tv kosten

Nu de prijzen van de essentiële levensbehoeften zijn gestegen, zijn veel mensen op zoek naar manieren om geld te besparen door kosten te drukken. Een maandelijkse kostenpost is je internet en tv abonnement en in veel gevallen kun je hier geld op besparen. Maar hoe kan je hierop besparen? Dit kan door te kiezen voor een internet abonnement met niet meer Mb/s dan je nodig hebt. Ook bespaar je geld door te gaan voor een internet-only-abonnement en gebruik te maken van streamingdiensten in plaats van het hebben van een tv abonnement. Door gebruik te maken van vergelijkingswebsites kun je ook een hoop geld besparen. 

Kies niet meer Mb/s dan je nodig hebt

Hoe hoger je je internetsnelheid wilt hebben, hoe hoger het aantal Mb/s is dat je nodig hebt. Maar hoe meer Mb/s, hoe meer je betaalt. Je benodigde internetsnelheid hangt af van met hoeveel apparaten je gebruik maakt van het internet en hoe intensief dit gebruik is. Als je met één apparaat op het internet surft en mailt, thuiswerkt of muziek, films en video’s streamt, dan zijn 50 Mb/s genoeg. Stream je graag je video’s in 4K kwaliteit, dan passen 100 Mb/s bij je. Heb je een snelle internetverbinding nodig omdat je online gamet? Dan heb je 150 Mb/s of hoger nodig. 

Internet-only-abonnement

Kijk jij net als heel veel andere Nederlanders je favoriete programma’s alleen nog op streamingdiensten, maar heb je nog wel een abonnement voor internet en tv? Dan is het veel voordeliger om te kiezen voor een internet-only-abonnement. Voor het gebruik van streamingdiensten heb je namelijk alleen internetverbinding nodig. Als je overstapt van een tv- en internet abonnement naar een internet-only-abonnement, dan kan je een hoop geld besparen. Wil je echt veel besparen? Kijk dan ook eens goed op welke streamingdiensten je allemaal bent geabonneerd. Veel mensen betalen namelijk voor diensten die ze niet vaak tot niet gebruiken, wat zonde van het geld is!

Vergelijk providers voor de beste providers bij Breedbandwinkel

Overstappen naar een andere provider kan je een hoop geld schelen, omdat je vaak gebruik kan maken van verschillende aanbiedingen wanneer je op een andere provider overstapt. Om voor de beste en goedkoopste provider te kiezen, kun je gebruikmaken van een vergelijkingswebsite zoals de Breedbandwinkel. Door de prijsgarantie van de Breedbandwinkel weet je zeker dat je een abonnement afsluit voor de beste prijs. Ook biedt Breedbandwinkel de service om na de afsluiting van je nieuwe abonnement er binnen een dag gebruik van te maken. Zo hoef je niet lang zonder internet te zitten en switch je zorgeloos naar een betaalbaar en goed abonnement. 

Geef een reactie