Tips

Tips boot huren

boot

Een boot huren is erg leuk en het is geschikt voor diverse uitjes met vrienden, collega’s en/ of familie. Je hebt verschillende soorten boten die je kunt huren. Denk hierbij aan: sloepen, zeilboten en partyboten. Allemaal leuk voor verschillende soorten gelegenheden. Maar misschien heb je nog niet zoveel verstand van het huren van een boot en kan je wel wat tips gebruiken. Is dit het geval? Lees dan snel verder. In dit artikelen hebben we een aantal tips weergegeven voor het huren van een boot naar keuze. 

Soort boot

Allereerst is het handig om te bedenken, wat voor soort uitje je in gedachten hebt. Zo kan jij jezelf vragen stellen zoals: wil ik een dagtrip maken, wil ik varen op een rivier of zee, met hoeveel personen wil ik gaan varen en wat is mijn budget? Nadat je dit voor jezelf op een rijtje hebt gezet, zul je al gauw zien dat er een aantal boten wegvallen. Dit maakt het maken van een keuze gemakkelijker.

Vaarregels

Helaas, niet iedereen zonder ervaring en/ of papieren mag zomaar het water op. En sterker nog, ben jij van plan om in het buitenland te varen? Lees je dan goed in over de regels in het door jou uitgekozen land. In elk land gelden namelijk weer andere regels. Je kan uiteraard ook altijd een boot huren, inclusief schipper. Wellicht dat dit wat zorgen wegneemd bij jou. En lees je verder ook in over de toegestane snelheid, minimum leeftijd, etc. Alles zodat jij goed voorbereid aan de tocht begint!

Verzekering

Heb je wel eens een auto gehuurd? Dan ben je vast al wel bekend met de verzekeringen die erbij komen kijken. Bij een boot huren gaat dit hetzelfde in zijn werking. De verhuurder heeft gewoonlijk een aansprakelijkheidsverzekering en casco verzekering afgesloten, voor schade die je aan andere of de boot toebrengt. Maar de huurder hebben wel altijd een eigen risico. Je kan bijvoorbeeld wel voor wat extra geld het eigen risico afkopen. Zo kan jij gerust op pad. Lees je van te voren hier altijd goed over in, om problemen achteraf te voorkomen. 

Wat neem je mee?

Het is ook handig om na te denken over wat je van plan bent om allemaal mee te nemen. Denk hierbij aan eten, drinken en voldoende voorraad. Je zit tenslotte op het water en als de dichtstbijzijnde haven ver weg is, heb je graag wat extra mee. Lees je bijvoorbeeld in over de tips & omgeving van jouw bestemming. 

Zorg zo bijvoorbeeld voor:

  • Zwemkleding
  • Zonnebrandcrème
  • Eten en drinken
  • EHBO doos

Geef een reactie