AlgemeenTips

3 opruimtips waar je echt wat aan hebt

Is het tijd voor een grote opruimbeurt in huis maar heb je er totáál geen zin in? Je bent niet de enige. Heel veel mensen kijken er tegenop wanneer er opgeruimd moet worden. Het is een tijdrovende klus en die tijd heb je niet of je besteedt het liever aan andere dingen. Gelukkig zijn er een aantal tips die het een stuk makkelijker of leuker moeten maken.

Opruimen in fases

Zie je vaak op tegen opruimen? Is het echt alles behalve je hobby en heb je er dus helemáál geen zin in? Probeer moed te verzamelen en toch te beginnen. Vaak valt het toch best mee als je eenmaal bezig bent. Wanneer je er erg tegenop ziet is het aan te raden om in fases op te ruimen. Start dit weekend bijvoorbeeld met de woonkamer en laat het daarbij, dan heb je daarna nog tijd om andere (leuke) dingen te doen. Het volgende weekend kun je de slaapkamer doen en het weekend daarna de zolder. Zo hoef je er niet de hele dag mee bezig te zijn en dat zorgt er vaak voor dat je er minder tegenop ziet.

Het kan ook wat opleveren

Behalve dat het een fijn en opgeruimd huis oplevert, kunnen de spullen die je niet meer gebruikt ook geld opleveren! Heb je bijvoorbeeld meubels, speelgoed, woonaccessoires, boeken, videogames of andere spullen die je niet gebruikt? Verkoop ze dan! Dit geldt ook voor kleding. Er zijn genoeg online platforms waar je tweedehands spullen kunt aanbieden. Tegenwoordig wordt het ook steeds populairder om spullen tweedehands te kopen. Het is beter voor het milieu en natuurlijk is het goedkoper om iets tweedehands te kopen dan om het nieuw in de winkel aan te schaffen. Maak dus een mooie foto van het kastje die je niet gebruikt en plaats hem online te koop!

Jong geleerd is oud gedaan

Heb je kinderen in huis en weten zij er altijd een puinhoop van te maken? Speelgoed onder de bank, kleding op de grond, schoenen en sokken liggen óveral en ga zo maar door. Een goede tip voor mensen met kinderen in huis: leer ze zo vroeg mogelijk om zelf hun spullen op te ruimen. Iedere dag! Als je kinderen zelf hun spullen netjes opruimen iedere dag scheelt dat jou een hoop werk. Er zijn leuke opbergmanden waar je speelgoed, kleding, schoolspullen, knutselspullen en andere dingen in kunt opbergen. Kies voor een opbergmand met deksel zodat je de deksel gemakkelijk kunt sluiten en je niet altijd tegen de inhoud aankijkt.

Geef een reactie