Algemeen

Nieuwe S3 werkschoenen met veiligheidsneus: tips & advies

schoenen

Ben jij toe aan een nieuw paar werkschoenen? Het aanbod werkschoenen is tegenwoordig enorm. Waar je vroeger alleen lompe werkschoenen had, zijn er tegenwoordig allemaal hippe en sportieve modellen die bijna niet te onderscheiden zijn met normale schoenen. Maar waar moet je op letten bij het aanschaffen van nieuwe werkschoenen? Wij helpen jou graag op weg.

Schoen met stalen neus?

Werkschoenen met een veiligheidsneus beschermen jouw tenen optimaal tegen vallende voorwerpen en zware objecten. Veel voorkomende letsels aan de tenen worden op deze manier voorkomen. De stalen veiligheidsneus is de oudste en waarschijnlijk de meest bekende, maar er zijn nog ook andere soorten veiligheidsneuzen met voor- en nadelen:

  • Stalen neus: goedkoopst en meest compact, maar zwaar van gewicht
  • Composiet neus: licht van gewicht, maar groter in omvang
  • Glasvezel neus (fiberglas): nieuwste variant, lichtgewicht en compact, maar duurder

Welke werkschoen normering is het populairst?

Voor iedere branche zijn verschillende schoenen aan te raden. Afhankelijk van de sector waarin je werkt, zijn veiligheidsschoenen wel of niet verplicht om te dragen. Werkschoenen zijn onder te verdelen in vijf classificaties: S1 t/m S5. De meest populaire normering is S3. De S3 werk schoen is erg veilig, omdat deze zowel een veiligheidsneus als -zool heeft. Bovendien is hij bestand is tegen water en komen ze in elke prijsklasse voor. 

Sportieve S3 werkschoenen

Ik ben er fan van: safety sneakers. Ook wel sneaker werkschoenen. Ze hebben het uiterlijk van een gewone sneaker, maar voldoen wel aan de S1, S1P, S2 of S3 veiligheidsnormering. Deze werkschoenen zijn bijna niet te onderscheiden van normale sneakers. Bekijk hier sneaker werkschoenen. Bij beroepen waar veel gelopen wordt, speelt het loopcomfort een grote rol. Sneaker werkschoenen zijn vaak licht van gewicht, waardoor jouw benen en voeten minder snel moe worden. Een modieuze, veilige en slimme oplossing!

Meer advies nodig?

Heb jij hulp nodig bij het kiezen van de juiste werkschoenen? Doe dan deze gratis keuzehulp test. In de test vink je jouw branche aan en kies je vervolgens jouw functie. Staat jouw functie er niet tussen? Ga dan voor de functie die het meest lijkt op jouw functie. Klik vervolgens op ‘toon modellen’ en er verschijnen allemaal werkschoenen die goed aansluiten bij jouw beroep. 

Je kunt bovendien filteren op overige specificaties en voorkeuren, bijvoorbeeld op dames of heren, hoog of laag model en het type veiligheidsneus. Ideaal!

Geef een reactie