AlgemeenMannenTips

Typische mannenzaken waar je op kunt besparen

Besparen

Typische mannenzaken waar je op kunt besparen

Natuurlijk wil jij als man ook wel een bijdrage leveren aan een beter milieu. Je bent alleen al zo goed bezig. Tenminste, dat idee had je altijd. Totdat je ziet hoe het echt zit. Er zijn namelijk talloze verborgen gewoontes aan te wijze waarmee mannen ongemerkt toch wel heel veel verspillen. Dat moet natuurlijk anders. Doe het voor het milieu. En als je het niet voor het milieu doet, doe het dan voor je portemonnee. Je kunt er immers ook wel flink wat geld mee overhouden. Dat maakt het dus ook extra interessant.

Jong geleerd is oud veel meer overhouden

Een reden waarom mannen ongemerkt zoveel verspillen, is dat ze dit van jongs af aan al doen. Gewoontes, die misschien uit een vorm van natuurlijke luiheid worden geboren, blijven daarna bijna een leven lang hangen. Pas ver na het volwassen worden word je er meer bewust van wat je nu eigenlijk doet. Wat nu als je daar al eens veel eerder op kon ingrijpen. Om op die manier dus al direct heel veel meer over te houden. Dat zou natuurlijk wel heel aantrekkelijk zijn. Daarom is het goed om deze gewoontes te bekijken.

De lengte van je douchebeurten

Vergis je niet. Wanneer mannen ergens de fout in gaan, dan is het wel bij het douchen. Het is zelfs zo dat je door dagelijks je douchebeurten een minuut te verkorten, je energierekening uiteindelijk met omgerekend een maand aan betalingen kan verkleinen. Bedenk je eens hoe lekker dit is. Bovendien bespaar je dus ook net zoveel aan uitstoot omdat er minder energie nodig is om het water zo lekker warm te houden. Wat dus ook weer goed is voor de gehele maatschappij. Dat is natuurlijk net zo goed een belangrijke reden om ervoor te gaan.

Stekkers uit stopcontacten halen

Uit onderzoek blijkt dat ongeveer driekwart van de mannen denkt dat het tijdig alle apparaten uitzet. Wanneer echter naar de praktijk gekeken wordt, dan is het juist eerder zo dat driekwart van de mannen vergeet apparaten uit te schakelen en stekkers uit stopcontacten te halen. Tel alle energie die hiervoor nodig eens bij elkaar op. Je zal een duizelingwekkend bedrag aan besparing overhouden. Dat maakt het dus misschien ook wel één van de meest belangrijke stappen die op dit moment door mannen gezet kan worden. Bovendien is het weinig inspannend om iets uit te zetten.

Een gezonder leven leiden

Er zijn ook grotere stappen te nemen als mannen. Iedereen komt op enig moment wel voor de vraag te staan of het misschien beter is om wat gezonder te gaan leven. Bijvoorbeeld door wat minder vlees te eten. Dit bespaart ook veel energie. Zoals ook wat vaker de fiets in plaats van de auto pakken van grote waarde kan zijn. Het zijn dit soort stappen die prima bij je nieuwe lifestyle als man kunnen passen. Alle reden om je daar dan dus op te richten. Het is juist op die manier beter mogelijk om te gaan besparen.

Beginnen bij de televisie

Wil je nu eens weten wat de gemakkelijkste stap is? Dan is het goed om bij de televisie te beginnen. Eén van de gewoontes die veel mannen delen, is dat ze de televisie nooit uitzetten. Bedenk je eens hoeveel loze uren stroomgebruik dat betreft. Het is letterlijk met dagelijks één druk op de knop te veranderen. Zet hem ook echt helemaal uit dan. Op die manier kan je heel gemakkelijk wel heel veel uit je mogelijkheden halen. Het is een eerste stap op weg naar beter. Alle reden om daar dus vandaag nog mee te beginnen.

Geef een reactie