Algemeen

Wat is het goedkoopste sim only abonnement?

sim only

Hoewel sim only abonnementen alleen maar populairder worden, zijn er binnen deze abonnementen best veel verschillen op het gebied van prijs. Aangezien prijs vaak een belangrijke factor in de aankoopbeslissing is, is het interessant om te kijken naar de goedkoopste sim only abonnementen.

Hoe goedkoop kan een sim only abonnement eigenlijk zijn? En wat is verder belangrijk om naar te kijken? 

Het goedkoopste sim only abonnement

Voordat je letterlijk naar ‘het goedkoopste abonnement’ op zoek gaat, is het belangrijk om te begrijpen dat je beter naar het goedkoopste sim only abonnement kunt zoeken voor jouw persoonlijke situatie. Want hoe goedkoop een abonnement ook is, het moet wel passen bij jouw verbruik. 

Er zijn sim only abonnementen die maar 2,50 euro tot 5 euro per maand kosten. Dit zijn vaak de goedkoopste abonnementen. Wel is het van belang om er rekening mee te houden dat dit erg kleine bundels zijn. Vaak krijg je 0 MB tot 500 MB data en maximaal 150 belminuten. Voor velen is dit vandaag de dag niet voldoende.

Vaak vindt men een abonnement tot 10 euro per maand nog steeds goedkoop. Met dit budget kun je dan ook al een stuk meer. Zo krijg je dan al vaak minimaal 1 GB data en 200 belminuten + sms’jes, of soms zelfs onbeperkte belminuten/sms’jes.

Voor wie is een goedkoop abonnement geschikt?

Het is eigenlijk voor iedereen geschikt om voor een goedkoop sim only abonnement te kiezen. Wat goedkoop is, is ook relatief. Misschien is 15 euro per maand voor een sim only abonnement voor sommigen vrij goedkoop, terwijl anderen echt maximaal 10 euro per maand willen uitgeven. Bepaal dus eerst voor jezelf wat je budget is en wat je goedkoop vindt, om vervolgens op basis daarvan een geschikt sim only abonnement te kiezen.

Waar let ik op om goedkoop uit te komen?

Vanzelfsprekend is de prijs een belangrijke factor. Waar let je echter verder nog op?

  • Contractduur: vaak zijn contracten met een looptijd van 2 jaar de goedkoopste abonnementen. Je komt voordeliger uit omdat je een abonnement voor een langere tijd afsluit. 
  • Provider: vaak zijn virtuele providers (die geen eigen netwerk hebben) voordeliger dan de grote providers. Dit is natuurlijk niet altijd zo. Wel is het iets om rekening mee te houden.
  • Tijdelijke kortingen: aanbieders komen soms met tijdelijke deals voor sim only abonnementen. Het is hiermee mogelijk om goedkoper uit te komen
  • Tenslotte is het belangrijkste dat je abonnementen goed vergelijkt, om zo tot een abonnement te komen dat binnen jouw budget én verbruik past!

Voor de meesten is het dus verstandig om goed abonnementen te vergelijken op onder andere contractduur en providers. Vervolgens is het van belang om voor een bundel te passen dat past bij jouw verbruik en budget. Zo kom je tot een goedkoop sim only abonnement dat past bij jouw persoonlijke situatie!

Geef een reactie