Tips

Vloertegels, sinds jaar en dag ongelofelijk populair

vloertegels

We vertellen je wellicht helemaal niets nieuws wanneer we zeggen dat het tegenwoordig mogelijk is om vloeren op verschillende manieren te realiseren. Ondanks het veelzijdige aanbod aan mogelijkheden is het zo dat vloertegels nog steeds razend populair zijn. Wanneer je vroeger in de woning van andere mensen kwam was de kans ongelofelijk groot dat je daarin geconfronteerd werd met een tegelvloer. Ook tegenwoordig is dat eigenlijk nog altijd zo. Welke zaken zorgen er nu precies voor dat de keuze voor vloertegels ook vandaag de dag nog steeds zo interessant is? We laten het je graag ontdekken middels de onderstaande informatie!

  1. Wat maakt de keuze voor vloertegels nog steeds interessant?

Voor elk type vloer geldt in de praktijk dat er bepaalde voordelen aan verbonden zijn. Vloertegels vormen op dit vlak geen uitzondering, integendeel. Er zijn dan ook aan het gebruik van vloertegels een behoorlijk aantal interessante voordelen verbonden die we graag hieronder even op een overzichtelijke manier aan je willen voorstellen. 

  1. Vloertegels zijn verkrijgbaar in heel wat verschillende soorten en maten; 
  2. Tijdens de zomermaanden kunnen ze zorgen voor wat verkoeling aan de voeten; 
  3. In het merendeel van de gevallen zijn ze te combineren met vloerverwarming;
  4. Tegels hebben een ongelofelijk duurzaam karakter en zijn makkelijk te onderhouden;
  5. Ze kunnen tegen een stootje en vertonen niet snel sporen van slijtage; 

Naast bovenstaande voordelen zijn vloertegels eigenlijk moeiteloos in elk interieur te integreren. Heb jij een strak, modern interieur? Dan kan je daarin zeker kiezen voor tegels. Heb je eerder gekozen voor het realiseren van een klassiek getint interieur in je woning? Ook dan kan je net als bij met name een landelijke woning gebruik maken van tegels. 

  1. Zijn er ook nadelen om rekening mee te houden? 

Een klein nadeel waar je aandacht aan moet besteden heeft te maken met de aanwezigheid van groeven tussen de tegels in je woning. Deze groeven zorgen ervoor dat het niet altijd even comfortabel is om op blote voeten in je huis rond te lopen. Daarnaast kunnen ze het ook wat lastiger maken om je vloer te onderhouden. Tegelvloeren zijn namelijk in de praktijk niet helemaal vlak met als gevolg dat vuil zich relatief eenvoudig in de voegen kan manifesteren. Dat is een probleem dat je dan in de praktijk net wat minder hebt bij betonvloeren. Toch is dit slechts een klein nadeel waar de meeste mensen zich terecht niet door laten afschrikken.

  1. Conclusie; een tegelvloer blijft ongelofelijk interessant! 

Voor de meeste mensen die een nieuwe vloer in hun woning willen plaatsen geldt dat ze daarvoor haast automatisch kijken in de richting van vloertegels. Tegelvloeren zien er dan ook niet alleen aantrekkelijk uit, daarnaast heb je er ook nog eens gegarandeerd vele jaren plezier van. Is de tijd voor jouw woning dus met andere woorden ook aangebroken om er een nieuwe vloer in te (laten) plaatsen? Dan kan het zeker de moeite waard zijn om de plaatsing van vloertegels te overwegen. Je zal hoe dan ook kunnen vaststellen dat er een niet onaanzienlijk aantal interessante voordelen aan zijn verbonden!

Voor vakkundig advies en scherpe prijzen ga je naar KROON Vloeren in Steen.

Geef een reactie