Tips

De voordelen van GN bak in de professionele keuken

Een GN bak ofwel een horeca gastronormbak is een bak die je kunt gebruiken voor het bereiden en bewaren van ingrediënten. Ze zijn er in allerlei soorten en maten en je kunt ze krijgen in plastic of rvs. Er is een deksel te vinden voor elke maat en met speciale rails kun je er je koelkast mee inrichten. Kortom deze bakken zijn een must have als je houdt van een efficiënte, schone en geordende keuken. Wil je weten waarom dat zo is? In dit artikel vertellen we je alles over de vele voordelen van gastronormbakken in een professionele keuken.

Wat is een GN bak precies

Een GN bak is een metalen of plastic bak met bepaalde vaste afmetingen. Deze maten zijn gestandaardiseerd inmiddels en de bakken zijn erg handig in te zetten in de horeca. De bakken komen oorspronkelijk uit Frankrijk, waar ze ontwikkeld zijn om op een efficiënte manier te ondersteunen in de horeca en professionele keukens. De bakken zijn zo gemaakt dat de verschillende maten perfect in elkaar passen en dat ze makkelijk te combineren zijn. De grote maten passen precies in een professionele oven. Zo kun je een bak met gesneden groente meteen de oven inschuiven. In koelwerkbanken vind je dezelfde maten zodat je dezelfde bak, nadat de groenten zijn afgekoeld, ook weer zo de koeling in kunt schuiven. Dat scheelt een hoop werk en afwas.

Soorten gastronormbak

Er zijn heel veel verschillende maten GN bak te krijgen. Niet alleen kun je kiezen uit verschillende materialen. Er zijn ook heel veel verschillende modellen die je kunt kiezen. Er zijn verschillende dieptes die je kunt bestellen en je kunt zelfs hele kleine bakjes krijgen voor het bewaren van kleine voorraden bewerkt product. Je kunt de bakken verwarmen in een sousvide waterbak er ervoor zorgen dat je alle sauzen op de juiste temperatuur hebt staan zonder dat je hele kachel volstaat met kleine pannetjes. Het gebruik van gastronormbakken maakt je leven in de keuken een stuk makkelijker.

Mix en match je keukeninrichting met GN bak

Met een GN bak kun je heel eenvoudig je hele keukeninrichting mixen en matchen. Professionele keukens zijn zo gemaakt dat je ze volledig op maat kunt maken met behulp van de verschillende gastronormbakken. Je hangt simpelweg de juiste rails in de kastjes en je bepaalt zelf hoe je de koeling invult. Met grote bakken of kleine bakken of juist een combinatie daarvan. Het voordeel is dat je altijd overzicht hebt over je voorraden en dat alle spullen hygiënisch worden bewaard.

Altijd je spullen op orde

Een GN bak is niet alleen om spullen te bereiden en koelen. Ook als je houdbare spullen wilt bewaren komen de bakken goed van pas. Je kunt producten die je veel gebruikt op een plek zetten waar je er makkelijk bij komt. En de producten die je minder vaak nodig hebt zet je verder weg. Met de deksel blijven je spullen goed beschermd. Met de gastronorm bakken heb je altijd je keuken op orde en hoef je nooit meer te zoeken naar dingen.

⁣Horeca apparatuur online bestellen doe je bij HorecaRama.

Geef een reactie