Tips

Foto’s op plexiglas laten drukken en de afbeelding tot leven te laten komen

Foto’s op plexiglas laten drukken en de afbeelding tot leven te laten komen

Ieder huishouden heeft wel een aantal foto’s aan de muren hangen. Deze zijn vaak memorabele momenten die vastgelegd zijn, zoals dagjes uit, speciale gelegenheden of vakantiekiekjes. Ook houden velen ervan om prachtige natuurlandschappen een plekje thuis te geven op kale muren.

Inlijsten is de meest voor de hand liggende optie wanneer men foto’s wil bewaren en jarenlang wil displayen. Foto’s van een groter formaat kunnen echter wel eens onduidelijk en met veel pixels worden afgedrukt. Na een tijd worden de lijsten en afbeeldingen zelf flets van kleur en moet de foto vervangen worden. Om de meest gedenkwaardige plaatjes de …. te geven die zij verdienen, is een foto op plexiglas een goede keuzemogelijkheid.

Levendige kleuren

Plexiglas heeft keer op keer bewezen dat het een voortreffelijk materiaal is om foto’s op af te drukken. Het woord ‘plexiglas’ is een meer voorkomenden naam voor polymethylmethacrylaat, een materiaal dat vaak wordt gezien als een uitstekende vervanger voor glas. Dit komt voornamelijk door het feit dat plexiglas aanzienlijk eenvoudiger is om te bewerken dan glas. Het is lichter, slagvaster en meer lichtdoorlatend dan glas.

Deze lichtdoorlatendheid zorgt ervoor dat foto’s op plexiglas een stuk levendiger ogen dan ingelijste foto’s. Het materiaal versterkt kleuren, contrasten en details die zich in de foto bevinden en voegt een extra dimensie aan de afbeelding toe. Aangezien plexiglas, in tegenstelling tot glas, niet in duizenden stukken breekt wanneer het valt en lichter is om op te tillen en te vervoeren, worden foto’s beter beschermd en zal het plaatje langer mooi blijven. 

Diverse collecties en onderwerpen

Niet alle foto’s op plexiglas hoeven zelf gemaakt te zijn. Deze manier om afbeeldingen vorm te geven is namelijk een vorm van kunst. Kunsthandelaars verkopen diverse afbeeldingen die op plexiglas zijn gedrukt, waarbij er ook vaak keuze is tussen unieke collecties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan artistic nude collecties, popart. urban art, abstract en natuur. 

Grote werken dienen als eyecatchers, terwijl kleinere werken de ruimte meer opvullen en een warm gevoel geven. Foto’s op plexiglas met indrukwekkende thema’s zullen zonder twijfel een positieve impact hebben op ieder interieur. 

Geef een reactie