Algemeen

WAAROM KIEZEN VOOR EEN FAT BIKE

Als je op populaire routes rijdt, kom je vaak mensen tegen die op iets rijden dat lijkt op een mountainbike, alleen dan met grote, dikke banden. Dit is een fat bike. Deze beesten zijn niet te stoppen, en kunnen ook manoeuvres aan die gewone fietsen nooit zouden aankunnen. In eerste instantie werd een fat bike ontwikkeld om in de sneeuw te rijden, maar het bleek dat deze fiets meer aankan. Deze reus is in staat om door diep zand, kleverige modder, glibberig ijs en rotsen te vliegen.

Voordelen van Fat Bikes

Het plezier van het gebruik van een fat bike is niet alleen de mogelijkheid om snel van de berg af te dalen. Met enorme 26 x 4 “wielen kun je onvergetelijke avonturen beleven en nieuwe plaatsen en uitzichten ontdekken.

Bovendien kunt u met de fatbike zelfs tijdens een normale, ongecompliceerde fietstocht een grote hoeveelheid uitrusting op uzelf dragen, dankzij de brede en stabiele wielbasis.

De Fatbike ontworpen voor extreem rijden. Vanwege zijn beperkte doel maakt het volledig gebruik van alle componenten die verantwoordelijk zijn voor de taken die aan hen zijn toegewezen. Daarom is het de moeite waard om je te wassen met koud water na terugkomst van een rit, vooral na een tocht langs het strand of in modderige omgevingen.

Dikke wielen

Een fatbike heeft een aantal unieke eigenschappen die hem onderscheiden van gewone mountainbikes. Het belangrijkste kenmerk waar iedereen op let, zijn de enorme 26 x 4 ”-banden die door alle soorten terrein kunnen.

De fatbike heeft ook zeer brede velgen en bussen om grote banden en loopvlakken op te nemen. Schijven van deze grootte vergroten de totale massa van de fiets aanzienlijk, dus fabrikanten verwijderen vaak overtollig materiaal (vandaar het bubbeleffect aan de binnenkant van de velg), en het enorme loopvlakpatroon zorgt ervoor dat de fietser niet op een zachte ondergrond valt en vast komen te zitten.

Als het ingewikkelder wordt, laat dan gewoon een beetje lucht uit de banden ontsnappen (ze kunnen zelfs rijden met een bandenspanning van 10 PSI).

Kader

Op het eerste gezicht ziet het fatbike-frame er hetzelfde uit als een standaard mountainbike, maar er zijn verschillende unieke hoofdkenmerken.

Het meest voor de hand liggende is de wielvrijheid, die dankzij de gewijzigde achterdriehoek en voorvork plaats biedt aan grote, brede wielen en banden.

Door de aanwezigheid van een brede achterdriehoek en voorvork in het ontwerp van de fatbike zijn conventionele velgremmen niet geschikt om de snel draaiende wielen met grote massa tegen te houden, waardoor het gebruik van schijfremmen verplicht is.

Transmissie

Een lage versnelling wordt meestal gebruikt op fat bikes om tractie te behouden op verschillende ondergronden, vooral moeilijke zoals vuil, sneeuw of zand. De lage versnelling stelt fietsers ook in staat om grote wielen en banden gemakkelijk aan te drijven, en zorgt ook voor een soepele rit.

Met behulp van de geëlektrificeerde versie

Waar een gewone fiets met de hand moet worden bestuurd, zal een elektrische fiets met motor, met zijn brede wielen zonder problemen passeren, alle hobbels, rotsen en obstakels langs de weg absorberen, en de berijder zal absoluut geen ongemak ervaren. Dus door de breedte van de wielen te vergroten, wordt de druk op het wegdek verminderd, wat de neutralisatie van zelfs grote onzekerheden in het wegdek verklaart.

Kenmerken van de elektrische fat bike

Ondanks het oorspronkelijke doel voelt een SUV onder deze fietsen geweldig aan op de stoep, dus dergelijke elektrische fietsen zijn steeds vaker op straat te vinden.

Kenmerken van de elektrische vette fiets

Ondanks zijn oorspronkelijke doel, voelt een SUV onder deze fietsen zich geweldig op het trottoir, dus dergelijke elektrische fietsen zijn steeds vaker te vinden in de straten van de stad.

Op het eerste gezicht lijkt de elektrische fat bike misschien onnodig massief, maar hij overtreft de traditionele modellen slechts in geringe mate in gewicht en afmetingen. Het bereik op één lading hangt direct af van de rijstijl, de accucapaciteit, en gemiddeld is deze parameter 40 -60 km. Zelfs een goedkope elektrische fat bike is gemaakt van hoogwaardige materialen en voldoet aan alle normen en eisen die voor deze categorie goederen gelden.

Verantwoordelijkheid bij het verkennen van een nieuwe omgeving Probeer in de natuur de aangegeven routes te volgen om de omringende vegetatie te beschermen. Dikke fat bike banden kunnen een hoop rommel maken.

Geef een reactie