Tips

Beroepen waar veel banen in zijn

beroepen

Na het volgen van scholing is het natuurlijk voor iedereen het doel om een baan of beroep te vinden waarmee je geld kunt verdienen. Het ene beroep verdient anders dan de andere, maar dit is niet het enige verschil. Na het volgen van een opleiding is het niet altijd even makkelijk om door te stromen in een beroepsgebied naar keuze. Er is een stuk meer vraag naar leraren dan een hoop andere beroepen. Dit is dan ook iets waar je rekening mee moet houden wanneer je op zoek gaat naar een opleiding.

Nieuwe kansrijke beroepen

Door de jaren heen verandert het vraag en aanbod naar bepaalde banen enorm. Sommige 

krapteberoepen zijn voor meerdere jaren erg hard nodig, terwijl dit bij andere banen nooit voor komt. In 2021 zijn er een aantal nieuwe kansrijke beroepen. Zo is er bijvoorbeeld een enorme vraag naar restaurant koks en mensen voor in de horeca bediening. Ook is er een tekort aan opticiens, audiciens en betontechnologen. Zoals je kunt zien zijn dit hele gevarieerde vakgebieden die hele andere opleidingen vergen. Het is natuurlijk niet logisch om je opleiding te baseren op de vraag naar banen, zeker als dit binnen een aantal jaar weer anders kan zijn. Wel is het verstandig om te kijken naar het percentage afgestudeerden dat binnen het eerste jaar een baan vindt.

Specifieke kennis en vaardigheden

Er zijn een hoop beroepen die een opleiding vergen. Dit is niet om mensen de mogelijkheid te ontnemen een bepaald beroep te beoefenen, maar omdat er nou eenmaal een hoop kennis en vaardigheden voor nodig zijn. Je wilt natuurlijk geen dokter hebben die je behandelt die eigenlijk niet zo veel weet over de operatie die hij moet uitvoeren. Sommige dingen zijn sneller aan te leren dan andere. Dit verklaart dan ook de variatie in duur van de opleidingen. 

Geef een reactie