Tips

Alles wat speelt kunnen noteren

Alles wat speelt kunnen noteren

Er speelt de hele dag van alles in je leven. Je maakt afspreken, je krijgt ideeën en je hebt gedachten waar je iets mee moet. Het is alleen vaak zo dat er op dat moment juist iets anders speelt wat directe aandacht nodig heeft. Het is dan fijn wanneer je alles gewoon kunt noteren voor een later moment. Als het om de afspraken die je maakt gaat, dan doe je dat bijvoorbeeld in een goede agenda 2021. Daarin kan je alles noteren wat je op een dag bespreekt. Het is gemakkelijk om alles zo te ordenen.

Ideeën op papier zetten

De agenda is vooral goed bruikbaar wanneer je afspraken en planningen wilt opschrijven. Het is echter juist ook zo dat je de hele dag allerlei andere zaken in je hoofd hebt. Die kan je dan op een later moment best nog weleens nodig hebben. In dat opzicht is het dan handig om ook andere boekjes bij je te hebben waarin je dit kan opschrijven. Bij de echte specialist koop je bijvoorbeeld een bullet journal. Het is het juiste middel om al je afspraken op een gemakkelijke manier in te noteren. Zo kan je alles nog eens terughalen.

Schetsen van ideeën maken

Het is niet voor iedereen zo dat gedachten in woorden te vatten zijn. Er zijn voldoende mensen die ook in beelden denken. In dat geval is het vooral ook belangrijk om daar de juiste middelen voor te hebben. Zo kan je er bijvoorbeeld goed aan doen om een nieuw schetsboek te kopen. Die neem je dan altijd mee als je op pad gaat. Op een moment dat een idee zich voordoet, kan je daar dan gelijk iets mee. Het is fijn om te weten dat dit voor tekenaars net zo gemakkelijk als voor schrijvers te doen is.

Nooit meer ideeën kwijtraken

Het werken met een schetsboek of notitieboek brengt je de nodige voordelen. Het is bijvoorbeeld een manier om te zorgen dat je nooit meer een idee kwijtraakt. Het is ook fijn om te weten dat je daarmee voor rust in je hoofd kunt zorgen. Het is fijn om dingen los te kunnen laten omdat je weet dat je er iets mee gedaan hebt. Alleen al om die reden is het dus ook slim om schets- of notitieboeken bij je te dragen. Je haalt daarmee ook veel meer uit je eigen mogelijkheden. Dat is ook een belangrijke zaak.

Geef een reactie