Tips

Werken in het buitenland? Lees deze tips!

tips

Ga voorbereid op weg

Werken in het buitenland is natuurlijk een groot avontuur. Om te zorgen dat je niet voor verassingen komt te staan is het belangrijk goed voorbereid op pad te gaan. Wij vroegen het aan een vertaalbureau en geven je alvast wat waardevolle tips om jouw avontuur tot een succes te maken! 

Vraag op tijd een werkvergunning en visa aan

Het hoort er nu eenmaal bij; Wanneer je een tijd in het buitenland verblijft zijn er nou eenmaal veel administratieve zaken die je moet regelen. Zo ook een werkvergunning en eventueel een visa. Vooral wanneer je buiten Europa gaat werken is dit van belang. Zorg dat je op tijd deze vergunningen regelt anders ben je misschien te laat. Dit wil je kosten wat het kost voorkomen.

Laat documenten vertalen

Je zult wellicht je Nederlandse diploma en cv moeten legaliseren om deze geschikt te maken voor het desbetreffende land. Door de legalisatie weten ze dat de documenten rechtsgeldig zijn en kunnen ze je opleidingen en ervaringen beoordelen. Daarnaast zijn er ook andere documenten die je zult moeten laten legaliseren voor je trip. Hierbij is het handig in contact te komen met een vertaalbureau. Zij kunnen professioneel het documenten vertalen zodat jij goed voorbereid de buitenlandse arbeidsmarkt betreedt. 

Leren van de taal

Met de Engelse taal weet je je aardig te redden in de meeste landen. Toch waarderen mensen het als je hen in hun eigen taal kan aanspreken. Wanneer je in het buitenland verblijft zul je snel de taal oppikken. Vooral omdat je constant mee wordt geconfronteerd. Toch is het handig als je als je alvast wat kennis hebt van de taal voordat je de reis begint. Je kunt er natuurlijk voor kiezen een taalcursus volgen. Daarnaast kun je alvast wat televisieprogramma’s en series bekijken of boeken lezen in de taal. Zo ben jij alvast voorbereid en ken je alvast wat woorden en zinnen.

Een goed begin is het halve werk

Werkervaring in het buitenland vergroot je kansen op de arbeidsmarkt. Daarnaast verbreedt het je horizon. Reden genoeg om ervoor te gaan! Onthoud wel dat een goede voorbereiding je gaat helpen om meer succes te behalen. Hopelijk gaan deze tips je helpen! Bon voyage!

Geef een reactie