Tips

Een vakantie doorbrengen in de Ardennen, doen of niet?

Voor een klein land als België moet het gezegd dat ze kan rekenen over een behoorlijk mooie natuur. De mooiste natuurgebieden zal je niet terugvinden in Vlaanderen, maar wel in de Ardennen. Vanuit Nederland kan je er rekening mee houden dat je in gemiddeld twee à drie uur naar deze fantastische regio kan rijden. Eenmaal hier aangekomen waan je, je in een compleet andere wereld. De Ardennen zijn vrij dicht begroeid, beschikken over enkele prachtige plaatsen om te vertoeven en hebben ook voor de meer avontuurlijke reiziger heel wat moois in petto. Ben jij ook wel benieuwd om meer te weten te komen over de sterke troeven waar deze regio over beschikt? Lees dan zeker verder!

Wat zijn de Ardennen?

Er wordt naar de Ardennen verwezen als de streek welke zich bevindt ten zuiden van de rivieren de Samber en de Maas. Wanneer we strikt geografisch zouden kijken zouden we echter moeten concluderen dat het gebied wat kleiner is. Voor deze regio geldt dat ze eigenlijk bestaat uit een laaggebergte. Signal de Botrange vormt het hoogste punt met een hoogte van 694 meter.

Welke plaatsen zijn het ontdekken waard?

Er wordt wel eens gezegd dat op mooie dagen de helft van België zich aan de kust bevindt terwijl de andere helft richting de Ardennen trekt. Wellicht dat deze stelling wel een klein beetje overdreven is, maar anderzijds moet het wel gezegd dat deze regio ontzettend veel te bieden heeft aan haar bezoekers. Neem nu bijvoorbeeld de verschillende prachtige plaatsen die je hier ontdekt. Wat dit betreft kan je denken aan plaatsen zoals met name:

  • Bouillon;
  • Durbuy;
  • Malmedy;
  • Bastenaken;

In het bijzonder eerstgenoemde staat erom bekend een prachtige plaats te zijn waar je gegarandeerd veel langer zal blijven rondhangen dan je in eerste instantie zou vermoeden. Dat is niet alleen het gevolg van de prachtige omgeving die zich hier ontvouwt. Wat namelijk bovendien ook te denken van het geschiedkundige karakter van deze omgeving? Iedereen leert in België wel over Godfried van Bouillon. In het plaatsje Bouillon kan je deze geschiedenis zelf aan de lijve ondervinden.

Een geschikte vakantiebestemming het hele jaar door

Voor verschillende locaties waar je naar op vakantie kan gaan geldt dat ze eigenlijk slechts geschikt zijn om gedurende een beperkte periode in het jaar te bezoeken. Dat geldt zeker niet voor de Ardennen. Tijdens de zomermaanden is dit een zeer geliefkoosde bestemming in België om lekker te gaan wandelen of in op avontuur te gaan. Bovendien zal je kunnen vaststellen dat deze regio niet alleen populair is bij volwassenen, maar ook zeker bij kinderen. Ook voor deze laatste groep zijn er dan ook heel wat interessante activiteiten te ontdekken in deze omgeving.

Niet alleen tijdens de zomermaanden kan het de moeite waard zijn om een verblijf in deze regio te overwegen, integendeel. Ook in de herfst en zeker ook tijdens de wintermaanden wanneer er mogelijks een beetje sneeuw op de Ardense toppen is terug te vinden is dit een geweldig fijne omgeving om in te vertoeven. Wil je dus met andere woorden graag even intens kunnen ontspannen in een natuurlijke omgeving niet ver weg van huis? Dan mag het duidelijk zijn dat deze Belgische regio absoluut één van de meest interessante opties is die je kan overwegen.

Geef een reactie