Tips

Tijd voor een feestje, want jullie krijgen een baby!

Gende reveal

Jullie hebben de echo gehad en het nieuws gekregen dat het geslacht van jullie kindje bekend is. Maar wat nu? Nu is het tijd voor een gender reveal party natuurlijk! Maar, wat is een gender reveal party en waar moet je allemaal op letten bij het plannen van zo een feestje?

Een gender reveal party

Kort gezegd is een gender reveal party een feestje die je samen met je vrienden, familie of collega’s viert. Op deze party wordt het geslacht van jullie nog niet geboren baby bekend gemaakt. Normaal is het mogelijk om achter het geslacht te komen tijdens de echo, maar het is natuurlijk veel leuker hier een fantastisch feestje van te maken. De meeste gender reveal party’s zijn net na de 20 weken echo, omdat hierna in de meeste gevallen het geslacht van het kindje bekend is. 

Het plannen van een gender reveal party

Wanneer het geslacht bekend is, kunnen jullie aan de slag voor de gender reveal party. Er zijn tal van gender reveal webshops die veel leuke producten aanbieden. Het is natuurlijk belangrijk dat jullie nadenken hoe jullie het geslacht bekend willen maken. Dit kan bijvoorbeeld met een ballon die je doorprikt (met roze of blauwe confetti erin), een taart die jullie aansnijden (met roze of blauwe vulling), een brandblusser die blauwe of roze poeder spuit of bijvoorbeeld door een rook-of confettikanon. Nadat jullie dit hebben bepaald is het tijd voor de gender reveal versiering. Je hebt tegenwoordig onwijs veel schattige roze en blauwe decoratie die jullie feestje compleet maken. Veel van deze aankleding bestaat bijvoorbeeld uit handige bekertjes en bordjes (zodat jullie niet alles hoeven af te wassen of in de vaatwasser hoeven te stoppen, maar hierna gewoon kunnen weggooien) of servetjes. Daarnaast is het erg leuk de reveal aan te kleden met ballonnen en roze of blauwe slingers. Maar, het is ook mogelijk bijvoorbeeld een gastenboek te kopen, waarbij de optie er is dat gasten hierin iets achterlaten. Hoe leuk is het om later samen met jullie kindje al deze mooie teksten en herinneringen terug te kijken en lezen? Denk bij het plannen van jullie gender reveal party ook aan een tastbare herinnering zoals foto’s en video’s.

Geef een reactie