TechnologyTips

Ultimaker S5 om te ontwerpen

Ultimaker S5 om te ontwerpen


In veel gevallen wordt de Ultimaker S5 gezien als een printer om productie mee te maken. Dit is echter bij lange na niet het enige wat ermee mogelijk is. Ook op ontwerpafdelingen is de printer steeds vaker te zien. Designers gaan er graag mee aan het werk. Dit komt vooral ook omdat juist deze 3D printer veel ontwerptools biedt. Het is ook zo dat door de fabrikant veel tijd gestoken is in het verbeteren van de mogelijkheden op dit gebied. Daardoor zijn de grenzen van wat mogelijk is nog iets verder opgerekt. Dit is interessant.

Je idee volledig kunnen uitwerken

Het fijne aan de Ultimaker S5 is dat er van alles mee mogelijk is. Je kunt bijvoorbeeld het filament gebruiken zoals dat voor jou aantrekkelijk is. Het gebruik van het materiaal speelt altijd een belangrijke rol in het soort 3D print dat je wilt maken. Dat is ook wat elke ontwerper natuurlijk weet. Dat er in deze printer met engineering materialen te werken is, is dan ook een grote stap voorwaarts. Je kunt veel meer doen en alle details zijn van grote waarde. Dit is wat de S5 dan ook vernieuwend maakt ten opzichte van andere soorten modellen.

Design staat altijd voorop

Ontwerpen is op vele vlakken het belangrijkste uitgangspunt van de Ultimaker S5 Je kunt het 3D printen bijvoorbeeld op verschillende manieren aanpakken. Dit is mede ook te danken aan de mate waarin de innovaties zijn doorgevoerd. Misschien wel het beste voorbeeld op dit vlak is de dual extrusion techniek. Dit is de techniek die het maken van moeilijke, complexe ontwerpen wel net iets gemakkelijker maakt. Waardoor de mogelijkheden voor veel gebruikers van de printer flink groter worden. Dat is altijd wel aantrekkelijk. De S5 is dan ook in allerlei soorten situaties op de juiste wijze te gebruiken.

Printen op een andere manier

De Ultimaker S5 wordt gebruikt met het ontwerp als belangrijkste punt van aandacht. Daardoor is vooral de professionele designer een geschikte gebruiker ervan. Het is echter juist ook zo dat de 3D printer ook op andere plekken in het proces in te zetten is. Denk dan bijvoorbeeld aan het verbeteren van de methoden voor productie. Het is namelijk zo dat het printoppervlak optimaal te benutten is. Daardoor is dus veel sneller, veel meer te doen met de printer. Denk onder andere aan het gelijktijdig printen van kleine ontwerpen. Dit maakt nieuwe manieren van werken goed mogelijk.

Koop de Ultimaker S5 printer hier!

Geef een reactie