economieTips

Wat is er te doen in Zwolle?

museum zwolle

Dat hangt er heel erg vanaf wanneer je dat precies vraagt. Maar of er nou wel of geen specifiek evenement gaande is, vervelen zul je je niet gauw!

Want wie weet heb je geluk of sowieso al je zinnen gezet op grootschalige events als Kattegat, vol live muziek, workshops, tentoonstellingen en muziek. Wat dat laatste betreft, heel (on)bekend Nederland treedt zo’n beetje op tijdens het Stratenfestival. En wil je graag vieren dat iedereen lekker zichzelf kan én mag zijn? Dan kom je natuurlijk samen tijdens Zwolle Pride!

Het is bovendien helemaal niet vreemd wanneer je je niet in het feestgedruis wilt storten maar gewoon lekker weg wilt voor jezelf. Dat is gelukkig ook mogelijk! Want Zwolle biedt je altijd wel de nodige activiteiten en belevenissen. Hieronder hebben we een paar populaire bestemmingen voor je opgesomd!

Historisch centrum

Zodra je een plek bezoekt, is het nooit verkeerd om er iets meer over te weten te komen. Je gaat doorgaans ook niet naar de verjaardag van je moeder om het alleen maar leuk met haar buren te hebben!

Rare vergelijking? Oh, sorry. We bedoelen hiermee dat je in plaats voor de een of andere activiteit ook naar Zwolle kunt gaan voor… Zwolle zelf! De stad heeft namelijk een prachtig historisch centrum met een verhaal. Welk verhaal dat is? Ja, dat gaan we je hier natuurlijk niet vertellen. Dat moet je juist zelf gaan beleven tijdens je bezoek aan Zwolle! Per fiets of boot maak je namelijk pas echt kennis met je bestemming. Ontdek de historie, aanschouw de schitterende architectuur en word een hele ervaring rijker, kijkend vanaf de oude vestingmuur!

Dinoland Zwolle

Altijd leuk dat, wanneer iets er niet meer is, je er nog steeds volop getuige van kunt zijn. In Dinoland Zwolle gaat het in dat geval om – je raadt het al – dinosauriërs! Deze prehistorische monsters zijn nu al miljoenen jaren uitgestorven, maar in hartje Overijssel kom je ze nog steeds tegen. Geniet van een attractie die niet alleen leuk is voor kinderen maar ook educatief voor volwassenen. Zodra je je buik vol hebt van deze magnifieke hagedissen, kunnen jullie de grootste lol beleven op de klimtoren, in een bloedstollende lasergame of gezellig op de midgetgolfbaan.

Bonami SpelComputer Museum

Natuurlijk kun je thuis lekker gaan genieten op je Xbox One, Nintendo Switch of Playstation 4. En de volgende generatie komt er alweer aan! Maar hoe zat het dan met de consoles, arcades en andere platformen die hieraan vooraf gingen? Daar kom je achter door het Bonami SpelComputer Museum te bezoeken! Het is reuze interessant om te zien hoe het videospel medium een hele reis heeft afgelegd van het prille begin in 1958(!) tot nu. En deze tak van entertainment weet nog steeds van geen ophouden! Leerzaam voor de kleinsten en een nostalgische trip voor hun ouders.

Bijtanken

Zodra jullie drukke dag erop zit, is het nog niet meteen tijd om alweer naar huis te gaan. Eerst nog even een hapje eten. En waarom zou je daarvoor niet gewoon binnen de stadsmuren van Zwolle blijven? Hier is namelijk culinaire keuze te over! Heb jij een specifieke favoriet qua keuken? Er is namelijk altijd een restaurant in Zwolle dat aan jouw voorwaarden voldoet. Zoek thuis alvast een leuk tentje uit of neem de gok en maak je keuze in de stad zelf. Gun jezelf het perfecte einde van een prachtige dag!

Geef een reactie