Algemeen

Zo bespaar je op je prepaid kosten

De een maakt liever gebruik van prepaid, terwijl de ander voor een abonnement kiest. Ben jij een prepaid gebruiker? Een aantal voordelen van het gebruiken van een prepaid simkaart zijn dat je flexibeler bent en je kosten meer in eigen handen hebt. Dat betekent echter niet dat je niet kunt besparen op je prepaid kosten. Sterker nog, dit is op meerdere manieren mogelijk. In dit artikel lees je meer over het besparen op prepaid kosten!

Besparen op prepaid kosten

Heb je al een simkaart, of ga je een prepaid sim bestellen? Je kunt op de volgende manieren besparen op je kosten:

  • Maak gebruik van een prepaid deal
  • Maak gebruik van prepaid bundels
  • Vergelijk prepaid tarieven

Lees verder voor meer informatie over het bovenstaande!

Prepaid deals

Hoewel mobiele providers regelmatiger met acties voor abonnementen komen dan voor prepaid, betekent het niet dat er geen prepaid deals zijn. Deze bestaan namelijk nog altijd en zijn een goede manier om te besparen op je prepaid kosten.

Een aantal voorbeelden van een prepaid actie, zijn:

  • Korting op je simkaart
  • Gratis beltegoed op je kaart
  • Een cadeau bij aanschaf van een prepaid sim

Voor het besparen op je kosten zijn natuurlijk korting op je prepaid simkaart en/of gratis beltegoed gewenst. Bepaalde prepaid providers komen nog vrij regelmatig met dergelijke deals, dus let hier goed op en profiteer!

Bundels

Met een prepaid bundel kom je goedkoper uit dan met normale prepaid tarieven. Wil je dus besparen, en weet je wat je ongeveer maandelijks verbruikt, kies er dan voor om gebruik te maken van prepaid bundels.

Er zijn verschillende soorten bundels, maar de meeste bundels zijn 1 maand geldig. Hierbij krijg je een bepaalde hoeveelheid belminuten, sms’jes en MB’s. Het werkt ongeveer hetzelfde als een abonnement, alleen je hebt geen vaste kosten en bepaalt zelf wanneer je een bundel aanschaft.

Tarieven vergelijken

Tenslotte is het aangeraden om prepaid tarieven te vergelijken. Dit is een uitstekende manier om op je prepaid kosten te besparen. Prepaid aanbieders maken namelijk gebruik van verschillende tarieven. Door deze te vergelijken, zul je dus zeker goedkoper uitkomen.

Vooral virtuele providers (dit zijn aanbieders zonder een eigen mobiele netwerk) zullen voordeliger zijn. Deze providers hebben lagere kosten, en kunnen hierdoor goedkopere tarieven hanteren. Hierdoor bespaar jij op je kosten.

Hoe meer je van prepaid gebruik maakt, hoe belangrijker het is dat je goed let op de tarieven per belminuut, sms en MB. Het is zonde om hier te veel voor te betalen, terwijl er gewoon goede goedkopere alternatieven beschikbaar zijn.

Geef een reactie