Tips

De beste manier op jouw bed op te maken

Een dekbedovertrek is een essentieel onderdeel van je beddengoed dat niet alleen een extra laag warmte toevoegt, maar ook een toevoeging kan zijn aan het interieur van je kamer. Een dekbedovertrek om je dekbed doen kan echter soms een ontmoedigende taak zijn, frustratie veroorzaken en soms zelfs leiden tot een minder dan perfect opgemaakt bed. In dit artikel leiden we je daarom door de stappen om je dekbed en dekbedovertrek op te maken, zodat je bed er knus en netjes uitziet en aanvoelt.

Stap 1: Spreid het dekbedovertrek uit op je bed

Zorg er voordat je begint voor dat je dekbedovertrek binnenstebuiten is gekeerd en dat de knopen of ritsen zijn losgemaakt. Dit maakt het later gemakkelijker om het dekbed in de hoes te stoppen. Spreid vervolgens het dekbedovertrek uit over je bed en zorg ervoor dat het gelijkmatig verdeeld is met de opening van het overtrek aan het voeteneinde van het bed. De opening is waar je later het dekbed in stopt.

Stap 2: Steek je dekbed in de hoes

Pak je dekbed en zoek de hoekjes. Steek de hoeken van het dekbed in de hoeken van het overtrek. Zodra de hoeken op elkaar zijn afgestemd, schudt u het dekbed om ervoor te zorgen dat het gelijkmatig in de hoes wordt verdeeld.

Stap 3: Knoop of rits het dekbedovertrek dicht

Zodra het dekbed in de hoes zit, knoop of rits je de hoes dicht. Zorg ervoor dat alle knopen of ritsen goed vastzitten. Zo voorkom je namelijk dat het dekbed achteraf kan gaan verschuiven.

Stap 4: Schud het uit

Om je dekbed een knusse, uitnodigende uitstraling te geven, schud je het uit. Ga aan het voeteneinde van het bed staan en pak de bovenste hoeken van het dekbed vast. Schud het een paar keer om ervoor te zorgen dat de vulling gelijkmatig wordt verdeeld in de hoes.

Stap 5: Maak je bed op

Nu je dekbed en dekbedovertrek op hun plaats liggen, is het tijd om je bed op te maken. Strijk eventuele kreukels of oneffenheden op het dekbedovertrek glad en stop de zijkanten en einde van het dekbedovertrek naar binnen.

Geef een reactie