GezondheidMannenTips

In je huiskamer trainen als Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo

Leven als een topsporter, maar dan in je eigen huiskamer? Dat kan tegenwoordig. Daarvoor volg je het trainingsregime van Cristiano Ronaldo. De meervoudig gouden bal winnaar heeft namelijk een speciale work-out opgesteld voor iedereen die thuis moet blijven tegenwoordig. Het fijne aan deze training is dat deze wel van het niveau is dat de echte topsporters nastreven, maar dat je die overal kunt doen. Je hebt er bijvoorbeeld geen gewichten of andere middelen voor nodig. Dat maakt het dus extra aantrekkelijk om het zelf ook eens een keer te gaan proberen.

Alles uit jezelf willen halen

Voor je begint is het wel belangrijk om gewaarschuwd te zijn. Ronaldo houdt niet van half werk. Zelfs zij ploeggenoten zeggen dat ze fitter dan ooit zijn sinds hij zich aansloot bij de Italiaanse club Juventus. Dat komt omdat de Portugese ster altijd het beste uit zichzelf wil halen. Dat is dan ook precies wat je doet wanneer je deze training volgt. Ook al lijkt het simpel omdat er geen gewicht aan te pas komt. Het is namelijk veel meer dan een simpele routine. Het gaat erom dat je keihard wil werken om alles eruit te halen.

Beginnen met een warming up

Zoals je mag verwachten doe je eerst een warming up. Zeker wanneer je langzaam maar zeker wat ouder wordt, zoals Ronaldo, wordt het steeds belangrijker om je spieren eerst goed aan te vuren voor je daadwerkelijk begint met trainen. Omdat deze training vooral op de benen gericht is, is het dus ook logisch dat je vooral de beenspieren en buikspieren opwarmt. Je doet hip twisters, side lying clams en side lying t-stretch. Om af te sluiten met een plank. Je bent nu pas drie minuten onderweg en hebt al flink meer werk verzet dan normaal.

De eerste helft van de training

Ronaldo is een voetballiefhebber bij uitstek, dus ook zijn training bestaat uit twee helften. Je doet van elke oefening twee sets van dertig seconden. Achtereenvolgens komt dit aan op squats, reverse lunges, single leg glute bridges, drop squats, side lying leg raises, walking lunges en jump squats. De bovenbeenspieren zijn met deze oefeningen van alle kanten geraakt in 7 minuten tijd. Het zal voelen alsof alles in brand staat omdat je met honderden kilo’s aan gewicht aan de slag bent geweest. Zonder ook maar één halter te hebben aangeraakt tijdens deze eerste helft.

De tweede helft van de training

De tweede helft van de training is iets korter. In deze ronde doe je ook twee sets van dertig seconden voor iedere oefening. Je pakt achtereenvolgens de side lying leg raises, walking lunges, ump squats, cross-back lunges en calf raises aan. Nu heb je je bovenbenen nog wat meer druk gegeven en heb je ook je kuiten onder druk gezet. Je zal merken dat je benen flink aan kracht winnen en ze er een stuk beter gevormd uit beginnen te zien. Zeker wanneer je deze training regelmatig herhaalt zal dat uiteindelijk het geval zijn.

Even goed afkoelen

Denk nu niet dat je klaar bent en dat je een biertje of een sapje kunt pakken. Nu is het eerst nog even nodig om gecontroleerd af te koelen met een cooling down. Dat doe je bijvoorbeeld door even rustig uit te wandelen met een blokje om. Regent het? Dan kan je ook wel even op de hometrainer stappen om goed uit te fietsen. Wanneer je weer goed op temperatuur bent, dan kan je alsnog naar dat biertje of sapje grijpen. Alle complimenten dat het je gelukt is om deze toptraining helemaal van begin tot einde te doen.

Geef een reactie