Tips

Is een notitieboekje vandaag de dag nog efficiënt?

notitie

Vandaag de dag is de technologie niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. We gebruiken onze telefoon dagelijks voor amusement, werk of een combinatie van beide. Hierdoor verspillen we vaak ‘onbewust’ veel tijd. Gelukkig is daar een oplossing voor, namelijk een Notitieboekje met naam

Een notitieboekje is zeker weten nog efficiënt! Waarom een notitieboekje efficiënter is dan digitaal? Dat vertellen wij jou uiteraard in dit artikel!

Papier ten opzichte van digitaal

Er zijn vandaag de dag veel apps en programma’s om je ideeën, gedachten en to do’s in op te schrijven. Als je digitale apps wilt gebruiken dan is dat jou goed recht, maar is zijn veel redenen waarom mensen zoals Oprah Winfrey en Bill Gates toch een notitieboekje gebruiken. Met duizenden gedachtes die dagelijks door je hoofd spoken is het soms lastig om productief te zijn. Dit komt mede doordat je niet de focus kan houden, maar ook omdat je niet weet waar je moet beginnen. Welke belangrijke voordelen een notitieboekje nog meer heeft vertellen wij jou hieronder.

Maak winst met je notitieboekje

Ieder succes begint altijd met een idee. Zoals we aangaven heb je dagelijks duizenden gedachtes, probeer jij je gouden idee dan maar eens te onthouden. Een notitieboekje is dan ook de oplossing, want jij kunt direct jouw gedachtes opschrijven. Hierdoor vink je als het ware een taak af en zorg jij ervoor dat jouw hersenen niet overstroomt met gedachtes, daarnaast vergeet je dat belangrijke ding niet.

Nog meer ideeën genereren

Door je ideeën op te schrijven zorg jij ervoor dat je ze direct hebt vastgelegd. Dit zorgt er weer voor dat je meer ruimte en rust hebt om na te denken. Niet ieder idee zal een geweldig succes zijn, maar door steeds meer zaken op te schrijven kom je tot nieuwe inzichten. Des te specifieker je je idee uitschrijft des te groter de kans is dat je idee wel de moeite waard is om uit te werken. Tevens is het zo dat je steeds op nieuwe ideeën gebracht wordt als je ze opschrijft. 

Het creatieve proces stimuleren

Ja, wist je dat je steeds creatiever wordt als je gebruikt maakt van een notitieboekje? Ingevingen kun je niet voorspellen. Iedereen herkent het wel, je zit uren over iets na te denken, maar je komt niet tot een idee of oplossing. Vervolgens ben je aan het koken of kijk je een film en ineens schieten er allerlei goede ideeën door je hersenen. Dit komt omdat je ingevingen niet kunt voorspellen. Als jij je notitieboekje dus bij de hand hebt zorg je ervoor dat je onverwachte processen direct kunt opschrijven, dat is toch heel erg fijn? Hierdoor stimuleer je dus het creatieve aspect van jou als mens. 

Het moge duidelijk zijn dat een notitieboekje veel efficiënter is dan een digitale app of dergelijke programma’s. Wist je dat de bovenstaande voordelen slecht een kleine greep uit het assortiment is. We kunnen namelijk nog wel even doorgaan met de voordelen van een notitieboekje!

Geef een reactie