MannenTipsVrouwen

Maaltijdbezorging: een groeiend fenomeen!

Maaltijdbezorging

Steeds meer mensen kiezen voor maaltijdbezorging. Dat blijkt uit diverse onderzoeken, gedaan door de Consumentenbond. Opvallend genoeg kiezen vooral mensen tussen de 20 en 30 jaar voor het laten bezorgen van eten.

Nu tijdens de coronacrisis lijkt de populariteit voor online eten bestellen alleen maar zijn toegenomen. Niet alleen omdat mensen liever hun woning niet meer verlaten, maar ook om de lokale horeca te steunen. Een makkelijke maaltijd is dan niet alleen heel prettig, maar geeft je ook nog eens een goed gevoel als je bedenkt dat je je favoriete restaurant een steuntje in de rug geeft. Maar wat zijn nu eigenlijk de andere voordelen als je besteld bij een thuisbezorgrestaurant? Waarom groeit de populariteit voor online eten bestellen? Wij zetten de belangrijkste redenen voor je op een rijtje.

Tijdswinst

De meeste mensen die eten thuis laten bezorgen zitten in de leeftijdscategorie tussen de 20 en 30 jaar. Dit laat direct zien wat de grootste doelgroep is. Opvallend genoeg is dit ook de groep die het meestal het drukst heeft. Carrière maken, studeren een jong gezin onderhouden, dat zijn heel wat ballen om in de lucht te houden. Het is dan ook geen wonder dat deze groep vaak voor een timemanagement probleem staan. Want hoe deel je al deze verantwoordelijkheden in en kun je ook nog eens goed voor jezelf zorgen?

Dat lijkt bijna een onmogelijke taak. Daarom is het niet gek dat deze groep vaker eten besteld dan de mensen in andere leeftijdscategorieën. Als je na een lange drukke werkweek eindelijk van het weekend kunt genieten, heb je immers weinig zin om ook nog uren in de keuken te staan. Een makkelijke maaltijd bestellen levert je dan ook veel tijdswinst op. Tijd die je kunt besteden om even tot rust te komen, nog wat werk af te maken of tijd door te brengen met het gezin. Wat gaan we eten vanavond? In elk geval iets makkelijks!

Nieuwe gerechten uitproberen

Daarnaast biedt online eten bestellen vooral voor jongeren de mogelijkheid om nieuwe cuisines en gerechten uit te proberen. Je kunt eten bestellen in omgeving Amsterdam dan ook gebruiken om nieuwe inspiratie op te doen. Experimenteer met nieuwe gerechten en laat je inspireren door de verschillende smaakcombinaties. Vervolgens kun je deze zelf ook nog eens uittesten in eigen keuken. Door meer wereldwijs te worden in de verschillende cuisines, gaat er een wereld voor je open in eigen keuken. Liefhebbers van koken vinden eten bestellen dan ook vaak het einde! 

Gezelligheid

Zeker nu we niet meer naar fysieke restaurants kunnen gaan, zien we dat mensen op een andere manier de gezelligheid van het restaurantleven in huis proberen te verwerken. Nou zou je natuurlijk zelf ook een restaurantwaardig diner kunnen maken. Maar uren in de keuken staan heeft bij de meeste mensen niet bepaald de voorkeur. En dan hebben we het nog niet eens over de enorme berg afwas gehad. Eten thuis laten bezorgen is dan ook niet alleen een manier om te ontspannen en tijd te besparen, maar ook om van meer gezelligheid in huis te genieten. Gezellig met z’n allen aan tafel en de lekkerste gerechten uitproberen. Kaarsjes en een achtergrondmuziekje aan en je ervaart het totale restaurantgevoel. En, als je het slim doet, heb je ook nog eens vrijwel geen afwas. Win-win!

Geef een reactie